Hrana za kokoši

Najboljši trik za zdrave kokoši! Ga poznate?

Ali ste vedeli, da je kalcij ključno hranilo, ki igra izjemno pomembno vlogo v zdravju vaših kokoši in piščancev? Ta čudežna snov ni le nujna za njihovo splošno dobro počutje, temveč tudi za proizvodnjo visokokakovostnih jajc. Kalcij ni le navadna sestavina, ampak je tisto, kar omogoča vašim kokošim, da ostanejo močne in zdrave ter proizvajajo trpežne jajčne lupine. Tu je nekaj razlogov, zakaj bi morali takoj preiti na naše TastyGrub izdelke:

  1. Zdrave in trpežne jajčne lupine: Kalcij je ključen za kokoši nesnice, saj vpliva na kakovost jajčnih lupin. Brez zadostne oskrbe s kalcijem lahko kokoši proizvajajo jajca z nežno ali tanko lupino, kar ni le neprijetno, temveč lahko povzroči tudi resne težave pri reprodukciji in zdravju perutnine.

  2. Močne kosti in jajčne lupine: Kalcij je temeljni gradnik kosti in jajčnih lupin pri vaših kokoših in piščancih. Zagotoviti morate dovolj kalcija, da bodo kosti vaše perutnine ostale močne in odporne proti poškodbam ter deformacijam.

  3. Močne mišice in živčni sistem: Kalcij je ključnega pomena za pravilno delovanje mišic in živčnega sistema vaših piščancev. Kalcij zagotavlja pravilno krčenje mišic, gibanje, hranjenje ter odlaganje jajc, kar pripomore k njihovemu splošnemu zdravju in produktivnosti.

  4. Učinkovito strjevanje krvi: Kalcij igra ključno vlogo pri procesu strjevanja krvi. To je izjemno pomembno za preprečevanje prekomerne krvavitve pri vaših živalih, še posebej ob poškodbah, ali ko ležejo jajce.

  5. Popolna kalcijeva rešitev: Naša linija izdelkov, TastyGrub, vsebuje obilico kalcija in zagotavlja popolno razmerje kalcija in fosforja (2:1), kar pomeni, da vam ni potrebno dodajati drugih kalcijevih dodatkov.


Količina kalcija, ki jo potrebujejo vaše živali, je odvisna od njihove starosti, namena (npr. nesenje jajc ali proizvodnja mesa) ter drugih individualnih faktorjev. Pomembno je, da zagotovite pravilno ravnotežje kalcija, da izpolnite njihove specifične prehranske potrebe za njihovo najboljše zdravje in produktivnost. Zato ni boljše izbire od naših krmnih mešanic ali suhih ličink črne vojaške muhe, TastyGrub. Dajte vašim živalim najboljše, kar jim lahko ponudite, in uživajte v zdravih in produktivnih kokoših.


Back to blog