Naša zgodba

Smo zagonsko podjetje ALARVAE, ki želi razširiti uporabo alternativnih proteinov za uporabo v živalski krmi.

ZAČETKI

Alarvae mejniki razvoj črna vojaška muha

Gimnazijski sošolci in neločljivi prijatelji Denis, Uroš, Tadej ter Žiga smo vedno razpravljali o svojih sanjah in prihodnosti. Ugotovili smo, da imamo vsi edinstvene veščine, ki jih je mogoče združiti za ustanovitev podjetja. Osnovni ideji sta bili kako zavrženo hrano ponovno vrniti v prehrambeno verigo ter kako iz nje pridobiti živalsko krmo z visoko vsebnostjo proteinov. Pri tem nam je v pomoč Črna bojevniška muha (Hermetia Illucens). Poiskali smo primeren prostor in ga prilagodili zahtevam za vzrejo Črne bojevniške muhe. Poleg tega smo morali strogo upoštevati vse predpise o čistoči in pravilnem ravnanju z živalmi v EU (direktivi EC 1069/2009 in EC 142/2011) in hkrati slediti GHP in GMP+ standardom. Poskusne serije vzreje so pokazale dobro odzivnost ličink Črne bojevniške muhe na stranski proizvod varjenja piva - pivske tropine, zato smo se z dvema lokalnima mikropivovarnama dogovorili o odkupu le-teh. Po končanem razvoju vzreje ličink in po laboratorijskem testiranju prehrambnih vrednosti le-teh smo ob koncu leta 2022 pričeli z razvojem produktov iz ličink Črne bojevniške muhe. Ti se uporabljajo za prehrano žužkojedih živali, kokoši, prašičev, rib, mačk in psov. Po urejenem vzrejnem procesu in razvitih produktih smo v letu 2023 pričeli s prodajo naših izdelkov.

POGLED NAPREJ

V naslednjih dveh letih želimo povečati proizvodnjo na vsaj 30.000 kg ličink ter s tem postati avtoriteta na področju pridelave alternativnih proteinov na našem območju ter razviti in utrditi lastno blagovno znamko prehrane za domače živali: Žužkotini

 

 

 


 

 

Črna vojaška muha lahko predela vse biološke odpadke. Edina omejitev je zakonodaja.

Reja črne vojaške muhe je dokaj enostavna, vendar za učinkovito proizvodnjo je potrebno poskrbeti za več dejavnikov

Za končno predelavo ličink v končane izdelke in njihovo predelavo poskrbimo mi. Tako se lahko vi osredotočite na vaš posel.

Z vami smo pri vsakem koraku projekta in tako skupaj ustvarjamo uspešno zgodbo, ki ubogati in nadgradi organske stranske produkte vaše proizvodnje.

Mi vam zagotavljamo mlade ličinke (0 DOL). Vi poskrbite za nemoteno rejo ličink in njihovo sušenje. Katere mi predelamo v produkte, ki jih mi ponudimo na trgu.

Želim izvedeti več!

Ali nas pokličite na +386 40 742 914