Zakaj so v tem času beljakovine nujno potrebne za kokoši?

Zakaj so v tem času beljakovine nujno potrebne za kokoši?

Beljakovine, kot ključno makrohranilo, so temeljni gradnik življenja in energije. Naša hrana TastyGrub, narejena iz ličink črne vojaške muhe, je bogata z beljakovinami, dušikom in esencialnimi aminokislinami, ki so ključnega pomena za rast, razvoj in dobro počutje vaše perutnine. 

Pomislite na beljakovine kot na superjunake hranil, ki bodo vašim piščancem zagotovili močan imunski sistem, sijoče perje in optimalno reprodukcijo. So kot gradnik za njihova telesa. Lahko rečemo, da so beljakovine najboljši prijatelj perutnine! 

Moja kokoška izgubi perje. Kaj pa sedaj?

Kokoši začnejo izgubljati perje, ko nastopi jesen, ko so pod stresom ali pa jim primanjkuje beljakovin in ostalih hranilnih snovi. 

Perje je sestavljeno iz približno 90 % beljakovin, tako da žival ves čas vlaga vse zaužite beljakovin v izdelavo perja. Nesnost se upočasni ali celo ustavi in kokoš postane brezvoljna in utrujena. 
 
Ko kokoši začnejo izgubljati perje, TastyGrub postane ključno orodje za njihovo dobro počutje. Izdelovanje perja in jajc, zahteva intenziven vnos beljakovin. Naš izdelek TastyGrub je kot vitaminski dodatek za vaše živali, ki jim pomaga ohranjati energijo, vitalnost in ohranjati optimalno raven beljakovin in drugih hranil v njihovi prehrani. 

Zima prinese svoje izzive, vendar se s TastyGrubom lahko zanesete, da bo vaša jata dobila nujno potrebne beljakovine, tudi ko je naravna ponudba hrane omejena. Kokoši ne morejo iskati hrane na enak način kot v drugih letnih časih, zato običajni hrošči, črvi in žabe z visoko vsebnostjo beljakovin niso del njihove prehrane. Kokoši zato potrebujejo veliko pomoči v teh posebnih časih. In tu pride do izraza visoko beljakovinsko živilo TastyGrub.

 

 

Nazaj na spletni dnevnik